Meer desem

Naast ons 'desem naturel', dat gemaakt wordt van een gelijke verhouding T65 en T110 (gebuild) biologisch tarwemeel, maken we ook de volgende soorten:

Desem grof met biologisch op molensteen gemalen volkoren- meel en gebuild tarwemeel, allebei mét kiem.

volkorenbol.png

 

desembol grof

Desem rogge, van biologisch volkoren roggemeel. Door het lage glutengehalte van rogge gebruiken we in onze receptuur voor dit brood ook T65 en het gebuilde tarwemeel T110.

roggebol.png 

desembol rogge

Natuurlijk maken we verschillende vormen en maten van alle soorten brood die we bakken. Je kunt dus langwerpige of ronde broden tegenkomen van hetzelfde deeg. Van 35 gram tot 1,5 kilo! Maar alles volgens dezelfde receptuur: lange rijstijden en altijd op de stenen ovenvloer gebakken. Zo zijn onze kleine broodjes in alle opzichten een miniatuur van de grote broden.

Desem meergranen is gemaakt van hetzelfde deeg als ons beroemde desem naturel, met daaraan toegevoegd zonnebloempitten, gierst, lijnzaad, sesam en soja (allemaal biologisch). De pitjes en zaadjes gaan supergoed samen met de lichtzure smaak van het desem.

desemmeergranenbrood.pngdesembreek-meergranen.png

desembrood en breekbrood meergranen

Desem spelt is bij ons gemaakt van 100% biologisch speltmeel. We gebruiken een aparte desemcultuur die natuurlijk ook van spelt is gemaakt. Hierdoor is ons speltbrood tarwevrij, en daar zijn we trots op! Spelt is een oude graansoort met een heel eigen karakter. Er worden allerlei gezondheidsvoordelen toegedicht aan spelt ten opzichte van tarwe (google maar eens). Wij vinden het vooral heel erg lekker.

speltbol.png

desembol spelt 

speltbrood-liggend.png

desembrood spelt